MIKSI KÄYTTÄÄ NCS-JÄRJESTELMÄÄ?

Yhteystiedot

NCS-järjestelmä suo ainutlaatuisen mahdollisuuden kommunikoida värejä kaikkien niiden välillä, jotka ovat mukana väriprosessissa. NCS-järjestelmä luo niin sanotun värien yleiskielen, jota ymmärtävät niin maalinsekoittaja kuin tutkijakin. Näin voidaan varmistaa, että lopputulos on juuri se, mikä sen tulisikin olla.

Väreistä on helpompi sopia, kun suunnittelijalla, toteuttajalla ja tilaajalla on täsmälleen sama käsitys halutusta sävystä. 


Järjestelmä vaatii hieman opettelua, ennen kuin täysin ymmärtää sen toiminnan logiikan. Kun se avautuu, on se loistava työväline kaikille värien kanssa työskenteleville.

NCS-JÄRJESTELMÄN EDUT

Looginen


NCS-värijärjestelmän erottaa muista värijärjestelmistä sen loogisuus. Järjestelmässä värikoodin eri osat ovat kuin karttakoordinaatit väriavaruudessa. Värikoodi auttaa helposti päättelemään eri osien keskinäiset suhteet. Väreistä voidaan puhua tarkoin termein, lukemin ja määrein.

Pysyvä


Yksi järjestelmän tärkeistä ominaisuuksista on sen pysyvyys. Tietylle värivivahteelle nimetty koodi on ikuinen, eikä sitä tarvitse muokata kauppanimikkeiden tai mallistojen vanhentuessa.

Hyödynnettävyys eri pintamateriaaleissa


NCS-järjestelmä poikkeaa monesta muusta värijärjestelmästä siltä osin, että se ei ole sidoksissa väripigmenttien käyttöön eikä värjättävään materiaaliin. Sitä voikin hyödyntää kaikilla pinnoilla – eli ei vain maalatuilla pinnoilla vaan esimerkiksi myös muovi-, metalli- ja tekstiilipinnoilla. Saman tilan eri pinnat voidaan sävyttää keskenään yhteensopiviksi, vaikka maalit olisivatkin eri valmistajilta. Järjestelmä ei myöskään ole sidoksissa yksittäiseen värivalmistajaan.

Yhteistyön nopeutuminen


Liiketilojen rakennuskohteessa voi toteuttajien, suunnittelijoiden ja rakennuttajien lisäksi vaikuttaa myös tilojen käyttäjä. Liikeketjujen tarkan yrityskuvasäännöstön noudattaminen onnistuu, kun määrittämiseen on käytetty tuottajavapaata koodistoa. Yhtenäinen värikoodisto myös vähentää suunnittelukuluja, koska tieto on helppo välittää suoraan maalausurakoitsijalle.

Maailmanlaajuinen


NCS-järjestelmä on levinnein käytössä olevista värijärjestelmistä. Sitä käytetään niin uudis- kuin korjausrakentamisessa. Euroopan lisäksi järjestelmä tunnetaan nykyään esimerkiksi myös Lähi-idässä ja Aasiassa.

Tutustu koulutuksiimme!